Hoe zet u elke keer weer een perfect kopje thee?

Bij voorbaat excuses voor het doorprikken van uw zeepbel, maar we moeten u iets vertellen: thee zetten is niet gewoon water koken en over een zakje gieten.

Mensen drinken al vele eeuwen thee, en sommige culturen hebben theeceremonies ingesteld om de thee te bereiden. De belangrijkste landen die theeceremonies gebruiken zijn Groot-Brittannië, Rusland, Japan en China. De meest gebruikelijke manier om thee te bereiden is heet water over de theebladeren te gieten en enkele minuten te laten trekken. Soms wordt het water rechtstreeks op de theebladeren gegoten, die na het zetten moeten worden gezeefd.

Maar er zijn ook mensen die thee zetten zonder heet water te gebruiken. Ze doen de thee eerst in een recipiënt en vullen die met water op kamertemperatuur. De container wordt vervolgens afgedekt en in de zon gezet. Zo wordt de thee doordrenkt met de natuurlijke warmte van de zon.

In China neemt de consument zijn thee graag puur, zonder andere bestanddelen. In de Verenigde Staten en Groot-Brittannië is het gebruikelijk om thee te zetten met melk en suiker. Om hun thee op smaak te brengen, verkiezen sommige mensen citroen boven melk.

Thee ontdekken

Ontdek het goed-thee-café-colombia

Als u voor het eerst thee drinkt (of gewoon een opfrisser nodig hebt), laten we u dan even kennismaken met de basisprincipes van thee. Wat is thee? Alle echte thee komt van dezelfde plant: Camellia Sinensis. Welke soort het ook is - groen, zwart, oolong - het is hetzelfde blad. Met uitzondering van kruidenthee, zoals munt of kamille, die geen echte thee zijn, hoewel ze vaak als zodanig worden geëtiketteerd. Hoe kan één theeplant al deze soorten thee produceren? Elke soort wordt bepaald door de locatie van de Camellia sinensis-plant, de leeftijd op het moment van plukken, het seizoen waarin hij wordt geoogst en de manier waarop hij wordt verwerkt - gedroogd, geroosterd, gestoomd, geoxideerd, gefermenteerd. Bovendien wordt elke soort koffie op een specifieke temperatuur gezet - van lauw tot heet.

Voor een geslaagde thee :

1 van 4

Het is essentieel om uw thee correct af te meten
uw-thee-meten

Meet uw favoriete losse thee als een pro met een lepel of theebolletje, voor een perfect kopje, elke keer weer.

2 van 4

Uw water kiezen

Vermijd het gebruik van ongefilterd kraanwater. Omdat het meestal kalk bevat en dit de thee een bittere smaak kan geven. Uw water wordt troebel en laat vlekken achter op het oppervlak.

gebruik-gefilterd-water

3 van 4

Let op de temperatuur van uw water
water-niet-te-heet
Het belangrijkste om te weten is dat u het water nooit en te nimmer moet koken. Omdat sommige theebladeren bij 100°C worden vernietigd. Afhankelijk van de thee varieert de temperatuur van het water: groene en witte thee moet worden gezet tussen 70°C en 80°C, terwijl zwarte en zwarte thee moeten worden gezet tussen 90°C en 95°C.

4 van 4

Houd de trektijd van uw thee in de gaten

Te lang getrokken thee kan snel bitter en onsmakelijk worden. Groene en zwarte thee hebben een kortere zettijd (ongeveer 3 minuten), terwijl witte en gearomatiseerde thee meer tijd nodig hebben (ongeveer 4-5 minuten of zelfs 10 minuten voor sommige smaken).

temps-d'infusion-du-tea

Enkele tips voor het einde...

Begin met het plaatsen van een theezakje of -balletje in een kopje en giet er heet water van de juiste temperatuur in.
De thee wordt meestal met een deksel gezet om het aroma te behouden.
U kunt de thee het beste bewaren in een luchtdicht blik om blootstelling aan zuurstof, vocht en licht te voorkomen.

Delen:

Andere artikelen

Ontdek onze theeën

Onze accessoires voor lekkere koffie & thee

NIEUWSBRIEF

Meld u aan voor ons nieuws
en onze aanbiedingen
Winkelwagen

Welkom

Ontvang 20% korting

op uw eerste bestelling

Nieuwe klanten: bespaar 20%* op uw eerste bestelling ! Vul hieronder uw e-mailadres in om uw promotiecode met 20% korting te ontvangen (en het laatste nieuws en aanbiedingen).

*Deze aanbieding kan slechts eenmaal worden gebruikt. Er gelden extra beperkingen. Uw privacy is belangrijk voor ons ! Lees onze PRIVACYBELEID