8 manieren om uw ochtendkoffie uitzonderlijk te maken

Thuis betere koffie maken

Wat is er mooier dan 's morgens vroeg met een kop koffie in de hand de mist in te gaan? En geniet dus van een beetje tijd voor uzelf voordat u aan uw marathondag begint. Maar hoe smaakt uw koffie? Vaak gaan we zo op in onze routine dat we vergeten de eenvoudige dingen te waarderen, zoals de smaak van onze koffie. Maar er is nog hoop, wij laten u zien hoe u uw koffie een smaakboost kunt geven.

1 van 8

Kies betere koffiebonen

hoe u uw koffie kiest cafecolombia

Het is veel gemakkelijker om bij onze gebruikelijke koffie te blijven. Maar tegenwoordig is de keuze aan koffie zo groot en meer dan indrukwekkend. Dus waarom zou je jezelf onthouden? Alleen al in Café Colombia bieden wij u een selectie van 22 koffiesoorten die u doen reizen

Anderzijds, als de prijs voor u een obstakel is, bedenk dan dat de prijs van een gebrande koffieboon niet exorbitant hoog hoeft te zijn om uitstekend te zijn. Maar de smaak ligt in de manier van roosteren. U hoeft alleen maar de juiste koffieboon voor u te vinden !

2 van 8

Bewaar uw koffiebonen op de juiste manier

Hoe een goede koffie lang houdbaar is cafecolombia, natuurlijke en biologische Colombiaanse koffie

Een goede methode om uw bonen thuis te bewaren is essentieel om ze vers te houden. Hier leest u hoe u uw koffiebonen het best kunt bewaren voor een superieure kwaliteit :

  • In een hermetisch afgesloten container op een koele, droge en donkere plaats (niet in de vriezer) ;
  • als u een transparante verpakking gebruikt, zorg er dan voor dat deze in een kast wordt bewaard, uit de buurt van een warmtebron (zelfs apparaten)
  • Bewaar thuis kleine hoeveelheden koffiebonen, want koffie is het lekkerst kort na het branden.
  • Om het meeste uit uw koffie te halen, probeert u binnen een maand vers gebrande bonen te gebruiken en binnen twee weken uw gemalen koffie.

3 van 8

Vind de beste maling voor uw koffiebonen

de uitzonderlijke koffie. Vers gebrandé-koffiemolen

Vers gemalen koffie is een garantie voor lekkere koffie, dus het is de moeite waard.

Afhankelijk van uw voorkeuren en het soort koffie zijn er verschillende soorten koffiemolens.
 - Elektrische modellen
 - En de manuele modellen

Nu u het juiste type molen hebt gekozen, is het tijd om de grootte van het koffiedik af te stemmen op uw zettechniek. Het is belangrijk om rekening te houden met de grootte van de maling, die bepalend is voor de snelheid waarmee het water door de koffie stroomt en de hoeveelheid smaak die wordt geëxtraheerd. Uw koffie zal zuur smaken als het water te snel door de koffie stroomt. Anderzijds resulteert overextractie van koffie (langzame doorstroming) in smaakloze of bittere koffie.

Daarom is het belangrijk de juiste maalgraad te kiezen voor uw type koffie.
Bijvoorbeeld:
Expresso: Extra fijne maling, vergelijkbaar met meel.
Drip: voor middelgrote tot grove Chemex.
Franse pers en percolator: grove maling zoals zeezout

4 van 8

Weeg uw gemalen koffie

cafecolombia, keukenweegschaal om uw koffie af te wegen

Afhankelijk van de gebruikte zetmethode verschilt de verhouding tussen koffiebonen en water aanzienlijk. Te veel water resulteert in een smaakloze koffie en te veel water in een dikke drab.

De sleutel tot goede koffie ligt in de perfecte hoeveelheid bonen in uw koffiemachine. Daarom is het essentieel om uw bonen af te wegen met een keukenweegschaal om elke keer de perfecte smaak van uw koffie te krijgen.

5 van 8

Gebruik schoon water

Voor een uitzonderlijke koffie gebruikt u schoon water cafecolombia

Hoe u uw koffie ook bereidt, het is niets meer dan water en koffiebonen. Nadat u de juiste bonen hebt gekozen en de juiste maling hebt gevonden, is de volgende logische stap de kwaliteit van uw water.

Om thee of koffie te zetten, moet uw water schoon en koud zijn. Als u bijvoorbeeld gedistilleerd of gebotteld, maar gefilterd kraanwater gebruikt, krijgt u koffie met een betere smaak en kwaliteit dan ongefilterd kraanwater.

6 van 8

Probeer een andere brouwtechniek

verschillende manieren om koffie te zetten, cafecolombia

Er zijn vele manieren om goede koffie te zetten, dus neem geen genoegen met een conventioneel druppelkoffiezetapparaat. Probeer eens een pour-over koffiezetapparaat of een Franse pers. Keuken-espressomachines en de populaire Aeropress zijn ook goede opties.

Elk van deze machines produceert een rijk en smakelijk kopje koffie. Het kost misschien meer tijd en aandacht, maar het resultaat is vaak de moeite waard.

7 van 8

Uw apparatuur reinigen

reinigen van koffiezetapparatuur, cafecolombia

Zoals u waarschijnlijk weet, is een koffiezetapparaat geen gietijzeren pan; hij wordt niet beter naarmate hij ouder wordt. Daarom is het belangrijk om uw koffiezetapparaat regelmatig grondig te reinigen, want de resten die tijdens het koffiezetten achterblijven, verminderen de smaak van uw koffie.
Als u merkt dat de koffiestroom drastisch is afgenomen, kan het tijd zijn voor een grondige schoonmaakbeurt, aangezien kleine koffiedeeltjes de brouwerij en de filters kunnen verstoppen.

8 van 8

Vermijd oude coffeeshops

koude koffie vermijden, cafecolombia, koffie colombia

Bittere, slecht smakende koffie is vaak het gevolg van oververhitte of verbrande koffie. Dit gebeurt meestal wanneer u de koffiepot op een hete brander laat staan tot hij uitdroogt of wanneer iemand op kantoor wanhopig genoeg is voor een opkikkertje in de namiddag. Het ergste is om het op te warmen in de magnetron!

Als u echt de hele dag van uw koffie wilt genieten, zet dan een nieuwe pot of kop. Een kleine anti-verspillingstip: zet de extra koffie in de koelkast en geniet later op de dag van een ijskoffie.

En het laatste woord:

Van het Colombian Coffee Team hoeft u alleen maar te genieten van onze selectie hoogwaardige koffiesoorten en accessoires waarmee u thuis lekkere koffie kunt zetten.

Delen:

Andere artikelen

Ontdek onze koffies

Onze accessoires voor lekkere koffie

NIEUWSBRIEF

Meld u aan voor ons nieuws
en onze aanbiedingen
Winkelwagen

Welkom

Ontvang 20% korting

op uw eerste bestelling

Nieuwe klanten: bespaar 20%* op uw eerste bestelling ! Vul hieronder uw e-mailadres in om uw promotiecode met 20% korting te ontvangen (en het laatste nieuws en aanbiedingen).

*Deze aanbieding kan slechts eenmaal worden gebruikt. Er gelden extra beperkingen. Uw privacy is belangrijk voor ons ! Lees onze PRIVACYBELEID