Hoe zet u elke keer weer een perfect kopje thee?
Hoe zet u elke keer het perfecte kopje thee? Bij voorbaat excuses voor het doorprikken van uw zeepbel, maar we moeten u iets vertellen
Wat is er mooier dan 's morgens vroeg met een kop koffie in de hand de mist in te gaan? En geniet dus van een beetje tijd voor uzelf voordat u aan uw marathondag begint. Maar hoe smaakt uw koffie? Vaak gaan we zo op in onze routine dat we vergeten de eenvoudige dingen te waarderen, zoals de smaak van onze koffie. Maar er is nog hoop, wij laten u zien hoe u uw koffie een smaakboost kunt geven.
1 van 8
Het is veel gemakkelijker om bij onze gebruikelijke koffie te blijven. Maar tegenwoordig is de keuze aan koffie zo groot en meer dan indrukwekkend. Dus waarom zou je jezelf onthouden? Alleen al in Café Colombia bieden wij u een selectie van 22 koffiesoorten die u doen reizen
Anderzijds, als de prijs voor u een obstakel is, bedenk dan dat de prijs van een gebrande koffieboon niet exorbitant hoog hoeft te zijn om uitstekend te zijn. Maar de smaak ligt in de manier van roosteren. U hoeft alleen maar de juiste koffieboon voor u te vinden !
2 van 8
Een goede methode om uw bonen thuis te bewaren is essentieel om ze vers te houden. Hier leest u hoe u uw koffiebonen het best kunt bewaren voor een superieure kwaliteit :
3 van 8
Vers gemalen koffie is een garantie voor lekkere koffie, dus het is de moeite waard.
Afhankelijk van uw voorkeuren en het soort koffie zijn er verschillende soorten koffiemolens.
- Elektrische modellen
- En de manuele modellen
Nu u het juiste type molen hebt gekozen, is het tijd om de grootte van het koffiedik af te stemmen op uw zettechniek. Het is belangrijk om rekening te houden met de grootte van de maling, die bepalend is voor de snelheid waarmee het water door de koffie stroomt en de hoeveelheid smaak die wordt geëxtraheerd. Uw koffie zal zuur smaken als het water te snel door de koffie stroomt. Anderzijds resulteert overextractie van koffie (langzame doorstroming) in smaakloze of bittere koffie.
Daarom is het belangrijk de juiste maalgraad te kiezen voor uw type koffie.
Bijvoorbeeld:
Expresso: Extra fijne maling, vergelijkbaar met meel.
Drip: voor middelgrote tot grove Chemex.
Franse pers en percolator: grove maling zoals zeezout
4 van 8
Afhankelijk van de gebruikte zetmethode verschilt de verhouding tussen koffiebonen en water aanzienlijk. Te veel water resulteert in een smaakloze koffie en te veel water in een dikke drab.
De sleutel tot goede koffie ligt in de perfecte hoeveelheid bonen in uw koffiemachine. Daarom is het essentieel om uw bonen af te wegen met een keukenweegschaal om elke keer de perfecte smaak van uw koffie te krijgen.
5 van 8
Hoe u uw koffie ook bereidt, het is niets meer dan water en koffiebonen. Nadat u de juiste bonen hebt gekozen en de juiste maling hebt gevonden, is de volgende logische stap de kwaliteit van uw water.
Om thee of koffie te zetten, moet uw water schoon en koud zijn. Als u bijvoorbeeld gedistilleerd of gebotteld, maar gefilterd kraanwater gebruikt, krijgt u koffie met een betere smaak en kwaliteit dan ongefilterd kraanwater.
6 van 8
Er zijn vele manieren om goede koffie te zetten, dus neem geen genoegen met een conventioneel druppelkoffiezetapparaat. Probeer eens een pour-over koffiezetapparaat of een Franse pers. Keuken-espressomachines en de populaire Aeropress zijn ook goede opties.
Elk van deze machines produceert een rijk en smakelijk kopje koffie. Het kost misschien meer tijd en aandacht, maar het resultaat is vaak de moeite waard.
7 van 8
Zoals u waarschijnlijk weet, is een koffiezetapparaat geen gietijzeren pan; hij wordt niet beter naarmate hij ouder wordt. Daarom is het belangrijk om uw koffiezetapparaat regelmatig grondig te reinigen, want de resten die tijdens het koffiezetten achterblijven, verminderen de smaak van uw koffie.
Als u merkt dat de koffiestroom drastisch is afgenomen, kan het tijd zijn voor een grondige schoonmaakbeurt, aangezien kleine koffiedeeltjes de brouwerij en de filters kunnen verstoppen.
8 van 8
Bittere, slecht smakende koffie is vaak het gevolg van oververhitte of verbrande koffie. Dit gebeurt meestal wanneer u de koffiepot op een hete brander laat staan tot hij uitdroogt of wanneer iemand op kantoor wanhopig genoeg is voor een opkikkertje in de namiddag. Het ergste is om het op te warmen in de magnetron!
Als u echt de hele dag van uw koffie wilt genieten, zet dan een nieuwe pot of kop. Een kleine anti-verspillingstip: zet de extra koffie in de koelkast en geniet later op de dag van een ijskoffie.
Van het Colombian Coffee Team hoeft u alleen maar te genieten van onze selectie hoogwaardige koffiesoorten en accessoires waarmee u thuis lekkere koffie kunt zetten.
Hoe zet u elke keer het perfecte kopje thee? Bij voorbaat excuses voor het doorprikken van uw zeepbel, maar we moeten u iets vertellen
Levering dezelfde avond
Nieuwe klanten: bespaar 20%* op uw eerste bestelling ! Vul hieronder uw e-mailadres in om uw promotiecode met 20% korting te ontvangen (en het laatste nieuws en aanbiedingen).
*Deze aanbieding kan slechts eenmaal worden gebruikt. Er gelden extra beperkingen. Uw privacy is belangrijk voor ons ! Lees onze PRIVACYBELEID